Hoe FIT werkt


intake

Tijdens de intake van 60 minuten bespreken we jouw situatie. Hoe is jouw thuis-, werk- en sport situatie nu, wat zijn jouw wensen, zijn er bezwaren/ beperkingen, hoe gezond ben je en hoe fit wil je worden. We brengen tevens in kaart hoe jij omgaat met stress en hoe jouw slaap- en voedingspatroon zijn, want wil jouw missie om fit te worden of te blijven slagen, dan is het essentieel dat deze factoren daaraan bijdragen en niet belemmerend zijn.


Daarna gaan we meteen aan de slag! Ik onderzoek hoe jij beweegt en test jouw kracht, coƶrdinatie en uithoudingsvermogen om er achter te komen waar we specifiek aan moeten gaan werken. We bespreken deze testen en het plan van aanpak dat daar uit volgt.

Jouw wensen en doelen staan hierin centraal.

Je kan pas voluit trainen als je dat met het juiste uitgangspunt doet; dat bekent zonder klachten of blessures. Als dit voor jou nu niet het geval is dan gaan we eerst aan de basis werken, voorwaarden creƫren om goed te kunnen trainen. Komt er uit de intake dat je eerst zorg nodig hebt, dan zal ik je dat vertellen.

vervolg

Na afloop maken we een vervolgafspraak voor de eerste training. Elke training duurt 30 minuten.

Om de voortgang van je training te stimuleren geef ik je regelmatigoefeningen om thuis te doen. Ze sluiten aan op wat we in training doen en zijn eenvoudig in huis uit te voeren.

Bij elke volgende training bespreken we kort hoe het gaat en wat de volgende stap zal zijn.

Indien nodig stuur ik bij. Dit kan noodzakelijk zijn in geval van pijn, klachten of blessures. Ik bekijk of we de training zodanig aan kunnen passen dat we door kunnen trainen of ik onderzoek of ik je kan helpen met een behandeling fysiotherapie.

evaluatie

Tussentijds en aan het einde van de afgesproken periode evalueren we.


Ieder mens kan het beste uit zichzelf halen als je weet hoe je je lichaam in balans kan brengen. Ieder lichaam is uniek en heeft zijn eigen specifieke manier om dit te bereiken. Een evenwichtig lichaam beweegt vrij en natuurlijk. Fysieke oefening, mentale ontspanning en plezier in wat je doet zijn een belangrijke basis.