Afspraak en intake

Wil je een afspraak maken? Mail me dan via het contactformulier of bel me op. Het kan zijn dat ik aan het werk ben en je mijn antwoordapparaat treft. Laat dan je naam en nummer achter en ik bel jou.

De eerste afspraak duurt een uur. Tijdens het intakegesprek hoor ik graag jouw verhaal om er achter te komen waar je last van hebt, wie jij bent en waarom je mijn hulp inschakelt.

Vervolgens doe ik onderzoek. Dit kan ik op verschillende manieren doen en is afhankelijk van jouw klacht(en). Ik bekijk hoe jij beweegt en onderzoek waarom je dit zo doet.

Daarna bespreken we de uitkomst van het onderzoek en stel ik je mijn plan van aanpak voor. Als je besluit dat je ervoor wilt gaan dan starten we meteen de behandeling.


Behandeling

Al naar gelang het beste is voor jouw herstel zal ik op de bank behandelen of gaan we gericht bewegen.

Voorwaarde om te gaan bewegen is dat je kan voelen wat je aan het doen bent. Door pijn, stijfheid of toegenomen spanning kan dit gevoel verstoord zijn geraakt. Vaak komt dit door triggerpoints en spanning in de fascia (dit zijn bindweefselvliezen). Ik behandel fascia volgens de F.I.T. methode en combineer dit, indien nodig, met diepe spiermassage technieken.

Als je lichaam klaar is om te gaan bewegen, leer ik je het op de juiste manier aan te spreken, wat essentieel is voor goed herstel. Je moet weer leren voelen dat je de juiste spieren gebruikt op het juiste moment. Compensatie zal dan niet meer nodig zijn waardoor je natuurlijker, vrijer en vooral pijnvrij kan bewegen. Ik zet hierbij oefenvormen uit Mobilizing awareness ® in.

Ben je je eenmaal bewust van het gebruik van de juiste spieren dan vertaal ik dit, indien nodig, naar andere oefeningen die meer gericht zijn op spierkracht, uithoudingsvermogen en veerkracht van de fascia. Je bootst hiermee handelingen na die in je dagelijks leven of tijdens sporten niet lekker lopen, zodat ze daarna makkelijker gaan.

Ik vind het belangrijk dat je begrijpt wat er gebeurt tijdens een behandeling, voor een beter resultaat. Ik leg daarom veel uit en vragen zijn altijd welkom. Om je herstel de bevorderen geef ik regelmatig eenvoudige oefeningen mee om thuis te doen. Deze ondersteunen de behandeling en versnellen het herstelproces.

Soms is het nodig om je (terug) te sturen naar de huisarts of naar een andere zorgverlener. Ik heb een uitgebreid netwerk en kan je dus zo gericht mogelijk doorsturen.

Complexe klachten vind ik een uitdaging; denk hierbij aan wiphlash, syndroom van Tietze, A.C.N.E.S. , hypermobiliteit, bekkeninstabiliteit, fysiek en emotioneel trauma. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.  Ik help je graag om hier achter te komen.


Afspraak maken?

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Neem dan contact op