Opleiding en training voor ontwikkeling

Om mijn werk leuk, inspirerend en uitdagend te houden volg ik opleidingen en cursussen. Zo verdiep ik mijn kennis, doe ik nieuwe ervaringen op en voldoe ik aan de voorwaarden die onze beroepsvereniging (K.N.G.F.) aan fysiotherapeuten stelt.

Ik wil een paar van de cursussen en trainingen die ik gedaan heb benoemen, omdat zij mij veel gebracht hebben, zowel in mijn werk als voor mij als mens.

  • Mobilizing awareness, level 1 t/m 5. Zeer praktisch en intelligent lichaamswerk. Verstoord geraakte houding- en bewegingspatronen worden hersteld en je leert (weer) voelen hoe het lichaam oorspronkelijk en natuurlijk beweegt.
  • Fascia Integratie Therapie (FIT). Fascia is bindweefselvlies en zit overal in ons lichaam waar structuur en samenhang nodig is. In deze opleiding heb ik geleerd hoe belangrijk de functie van fascia is en hoe groot de impact kan zijn als het niet goed functioneert. Fascia laat zich goed behandelen en trainen met meestal snel en blijvend resultaat. Ik sta hier nog regelmatig versteld van.

Meer weten over de veerkracht van fascia?

  • TRE (Trauma en spanning reducerende oefeningen) van David Berceli. Dit is een methode die door middel van een set oefeningen de natuurlijke capaciteit van het lichaam om (langdurig opgeslagen) spanning te ontladen, naar boven haalt. Zo ontstaan er trillingen en deze maken diepe spanning in het lichaam los en volgt er ontspanning.
  • Buteyko, ademhalingscursus. In de westerse wereld ademt het merendeel van de mensen te veel. Dit leidt tot allerlei klachten en aandoeningen, zoals chronische hyperventilatie, hoge bloeddruk, hartklachten, astma en allergie├źn. De essentie van de Buteyko methode is de ademhaling te verminderen en minder diep te ademen; zo wordt de ademhaling genormaliseerd.